Logotip podjetja
 

Pedagoška obzorja d.o.o.
Belokranjska cesta 52
8000 Novo mesto
Id. št. za DDV: SI46332715

Breg, najlepši in najstarejši del Novega mesta

Predstavitev firme Od vrtca do doktorata Izdaja strokovne literature Revija Pedagoška obzorja Pišite nam
Strokovna didaktična literatura Zborniki znanstvenih posvetov Druga strokovna literatura Mladinska literatura Pošljite nam elektronsko sporočilo  

USTVARJAMO, RAZISKUJMO, IGRAJMO SE PRI POUKU

Ana Porenta
ISBN: 961-90952-7-2
Format in obseg: A4 / 286 strani

Priročnik Ideje za učitelje predstavlja zanimive in uporabne ideje za delo z učenci v prvem in drugem razredu osnovne šole. Sestavljen je iz teoretičnega prispevka o ustvarjalnosti, raziskovanju in igri pri pouku, iz idej za dejavnosti pri jezikovnem, matematičnem, naravoslovnem, glasbenem, likovnem in tehničnem področju ter iz didaktičnih zamisli o opismenjevanju, branju in računanju. Glavni del priročnika predstavlja didaktično gradivo za trideset različnih tematskih sklopov. Vsakemu tematskemu sklopu je dodan bogat seznam literature in stran za učiteljeva opažanja in ideje. V Delovnem zvezku so za raziskovalno delo in zabavno učenje zbrani zaposlitveni listi, ki spodbujajo ustvarjalni prispevek učenca v učnem procesu. Didaktične igre s slikanicami omogočajo raziskovanje, preizkušanje znanega, utrjevanje in zabavno učenje. Te bogato ilustrirane slikanice so: Domine postanejo zgodbe in še kaj, Domače živali, Gozdne živali, Pomladna jablana, Jesenska jablana ter Računsko črkovne hišice. Z njimi lahko istočasno zaposlimo vse učence v razredu. Posamezne liste iz Delovnega zvezka in slikanice iz Didaktičnih iger lahko pripredimo za delo v drugem in tretjem razredu.


IZLET NA MODRI PLANET

Ivanka Mestnik
ISBN: 86-81379-15-5
Format in obseg: A4 / 36 strani

Delo je pravljična pripoved o deklici, ki zaradi svoje bolezni odrašča drugače od svojih vrstnikov. Ona in njena družina se vsak dan srečujejo z drobnimi problemi, rešljivimi s strpnim in razumevajočim sprejemanjem drugačnosti. Pripoved o čudežnem polnočnem izletu deklice Žive je več kot običajna domišljijska parabola, v kateri prijazni vesoljčki otroku razkrijejo kar nekaj tehtnih razlogov, zaradi katerih je smiselno upati v srečo, življenje in bodočnost. Delo je primerno branje za učence od tretjega do petega razreda osnovne šole in za izvedbo projekta na to tematiko v višjih razredih osnovne šole.

 
Spletne strani postavlja in vzdržuje: Boštjan Blažič, maj 2009